2008. júl. 23.

!!!!

A legegyszerűbb bemásolnom az utolsó linket:

Felejthetetlen zenei élménnyel ajándékozta meg José Carreras, a világhírű spanyol tenor a temesvári közönséget vasárnap este az Ifjúsági Strandon megtartott szabadtéri koncertjén.


A rendkívüli produkció mintegy 6000 nézője között ott volt Ovidiu Drăgănescu prefektus, Nicolae Corneanu, a Bánság metropolitája, a máltai rend küldöttsége tagjaként Joey DeMaio, a Manowar együttes basszusgitárosa, Adrian Cioroianu szenátor, volt külügyminiszter, a koncerten fellépő Alexandra Coman szopránénekesnő vőlegénye, valamint a város és a megye elöljárói, a helyi kulturális élet kimagasló személyiségei. A koncert keretében Gheorghe Ciuhandu, a város polgármestere Temesvár ezüst plakettjét, a Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségének Popper György kormányfő vezette küldöttsége pedig a rend legmagasabb kitüntetését adták át a Mesternek,

José Carreras Sabina Puértolas spanyol és Alexandra Coman hazai szopránénekesnőkkal együtt lépett fel az Ifjúsági Strand színpadán, a Banatul Filharmónia szimfónikus zenekarát David Gimenez Carreras, a Mester unokája vezényelte. José Carreras kevésbé ismert zeneszerzők (Francesco Paolo Tosti, Carlos Gardel, Stanislao Gastaldon, Vincenzo Valente) dalainak előadásával kezdett, a második részben Alexandra Comannal Lehár Ferenc Vígözvegyéből énekelt egy részletet és Sabina Puértolas–szal Manuel F. Caballero El Duó de la Africana című duettjét adta elő nagy tapsot aratva. A koncert befejező számát, Augustín Lara népszerű Granadáját José Carreras előadásában hatalmas ováció fogadta. A híres tenort négyszer hívta vissza, a szopránénekesnőket külön is visszatapsolta a lelkes temesvári közönség. A sötétedés után elkezdődött második rész valósággal elvarázsolta, az ismétlések során elénekelt közismert áriák pedig extázisba hozták a közönséget. A szervezők, a temesvári Polgármesteri Hivatal és a városi Kultúrház, az Arte Factum Kulturális Egyesület, a Csiky Gergely Színház kitettek magukért, ennek ellenére “műszaki nehézségek” miatt közel egyórás késéssel kezdődhetett csak el az előadás. A sajtóval mostohán bántak, az éremátadási ceremóniákon kívül, szigorúan megtiltották a filmezést, fényképezést. A tiltás úgy látszik nem vonatkozott a nézőkre, akik szinte végig fotóztak és filmeztek mobiljaikkal és egyéb kütyüikkel. Csalódásban volt részük azoknak a nézőknek, akik 800 lejes belépőt váltottak csak azért, hogy a Yacht Klubban együtt költhessék el vacsorájukat a Mesterrel. José Carreras az éjszakába nyúló koncert végén fáradtságra hivatkozva lemondta a VIP-vacsorán való részvételt.

Nincsenek megjegyzések: